Добре дојдовте на веб страницата на проектот

×

Error message

 • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/file.phar.inc).
 • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1387 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/bootstrap.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).
 • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/fingermk/public_html/taeugrants.net/includes/common.inc).

Техничка помош во управување и мониторирање на проекти

од грантовата програма „Поттикнување на социјална инклузија“

EuropeAid/132633/C/SER/MULTI


Нашиот проект е нарочно осмислен да им обезбеди техничка помош на корисниците на грант од повикот за предлог проекти „Поттикнување на социјална инклузија“ – EuropeAid/135012/M/ACT/MK. Во програмата се опфатени:

 • 26 грантови проекти, кои ги спроведуваат
 • 66 различни организации, како национални така и меѓународни, главно
  • организации на граѓанското општество, но и
  • општини, и
  • јавни установи.

Техничката помош ќе се пружа на 3 начини, и тоа преку:

 • теоретски предавања и размена на искуства за време на обуки за управување со грантови и семинари за лидерство и управување,
 • практични проверки и советување за време на теренски посети, и
 • онлајн шалтер за информации, конкретно преку форумот на оваа веб страница.

Повеќе информации за целите и активностите на нашиот проект може да прочитате во делот За нас.

Во делот за Грантисти може да прочитате краток осврт за сите 26 грантови проекти и да најдете контакт податоци за соодветните организации изведувачи.

Подробни информации за нашите обуки, семинари и посети ќе ги објавуваме во делот за Настани, како што истите ќе се случуваат. Таму ќе може да ги најдете и врските до соодветните албуми на Фејсбук, со фотографии сликани за време на овие настани.

Сите материјали што ќе се прикажуваат, разговараат и вежбаат за време на нашите настани ќе ги објавуваме во делот за Ресурси. Ве молиме да имате во предвид дека сите посетители на нашата веб страница може слободно да ги симнуваат ресурсите, но за потребите на евиденција ќе Ви биде побарано да внесете вежечка адреса на електронска пошта.

Но, пристапот до Форум е ограничен само за персоналот ангажиран на спроведувањето на 26-те грантови проекти, бидејќи во Форумот ќе разговараме само за конкретни прашања коишто ќе произлезат од тековното спроведување на овие проекти.


Уживајте во посетата на нашата веб страница и за секое дополнително прашање слободно Контактирајте нè.

Our Team

Ms Maria Marinakou, Team Leader and Senior Exper

Г-ѓа Марија Маринаку

од Грција е нашиот
Тим лидер и сениор експерт
Mr. Radomir Trajković, Assistant Team Leader

Г-дин радомир Трајковиќ

е нашиот локален
Асистент тим лидер
г-а Андреја Тонч, Експерт за ЕУ грантови

г-а Андреја Тонч

од Хрватска е нашиот
Експерт за ЕУ грантови